Nima vill vara en motpol till dagens höga priser för snabbladdning genom att erbjuda ultrasnabb och bekväm laddning till ett pris som vi menar gör det enklare och billigare att köra elbil – 4:50 kronor per kWh.

Nima Energy (Nima) vill göra det enklare och billigare att ladda snabbt på publika laddstationer. Därför erbjuder bolaget landets elbilsägare möjlighet att ladda upp till 30 mil på 15 minuter för 4:50 kronor per kWh. Priset är det samma oavsett om du blippar ditt betalkort, blippar Apple/Samsung/Google Pay, betalar via Nimas app eller använder AutoCharge.

Att köra elbil ska vara enkelt och prisvärt, men för den som vill ladda snabbt på en publik station är det inte alltid fallet. Tvärtom kan det vara långt mellan de riktigt snabba laddarna medan priset för publik snabbladdning till och med kan vara högre än för att tanka en fossildriven bil.

– Vi vill vara en motpol till dagens höga priser för snabbladdning genom att erbjuda ultrasnabb och bekväm laddning till ett pris som vi menar gör det enklare och billigare att köra elbil – 4:50 kronor per kWh. Publik snabbladdning till ett bra pris är inte minst viktigt för elbilsägare utan tillgång till nattladdning och kommersiella transporter som t ex taxi, säger Marcus Landelin, VD på Nima Energy.

Matematiken i följande exempel är enkel: En bilist är hänvisad till att snabbladda publikt och kör 1500 mil per år. Med priset 8 kronor per kWh och en bil som förbrukar 2 kWh per mil blir den årliga kostnaden för laddning 24 000 kronor. Om samma bilist väljer att i stället ladda för 4:50 kronor per kWh på en av Nimas ultrasnabba stationer blir priset för samma antal mil och samma bil 13 500 kronor per år, vilket innebär en besparing på 10 500 kronor. Detta trots att Nima alltid erbjuder ultrasnabba laddare med en möjlighet att ladda upp till 30 mil på 15 minuter.

– Om vi som land ska lyckas ställa om Sveriges fordonsflotta från fossila drivmedel till förnybar el, måste vi kunna erbjuda en modern och väl utbyggd laddinfrastruktur som erbjuder snabb, enkel och prisvärd laddning på strategiskt belägna platser, säger Marcus Landelin.

Snabbt och enkelt att ladda hos Nima
Alla Nimas laddpunkter har en kapacitet på upp till 300 eller 400 kW som gör det möjligt att ladda upp till 30 mil på 15 minuter, under förutsättning att bilen klarar det.

Förutom snabbt, är det även enkelt att ladda hos Nima. Du kan alltid kan blippa ditt betalkort direkt på en kortläsare på laddaren, blippa Apple/Samsung/Google Pay, betala via Nimas app eller använda AutoCharge. Oavsett vilket av dessa betalsätt du väljer är Nimas pris tills vidare 4:50 kronor per kWh.

Nima bygger nu 150 ultrasnabba laddpunkter från Malmö till Stockholm. Satsningen är del av Nimas plan att bygga totalt 1250 laddpunkter i Norden till slutet av 2026. De första laddstationerna öppnar i Skillingaryd den 11 december, Munkedal den 12 december och i Vä utanför Kristianstad den 14 december.

Nima avser att över tid hålla ett konkurrenskraftigt pris, som kommer att justeras baserat på större förändringar i våra kostnader som till exempel hur elpriset utvecklas.

Den totala kapaciteten per laddpunkt varierar baserat på laddstationens och laddarens beläggning då lastbalansering tillämpas.

 

Om Nima Energy
Nima utvecklar, bygger och driver stationer för ultrasnabbladdning av personbilar och kommersiella fordon. Nima grundades 2020 och har sitt säte i Malmö i Sverige. Bolaget är ägt av dess grundare tillsammans med Niam via sin infrastrukturfond Niam Infra Fund, som i maj 2022 annonserades som en minoritetsägare i Nima och tillika finansiär för bolagets framtida uppskalning och byggnation av laddstationer. Nimas mål är att bli en av de ledande laddoperatörerna för ultrasnabbladdning i Norden, och i förlängningen norra Europa.


För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Hennius, Director Communications & PR Nima Energy AB
Kontaktuppgifter: Tel: +46 76 009 48 35, email: mattias.hennius@nima-energy.com