Om oss

Nima Energy är en laddpunktsoperatör och eMobility-tjänsteleverantör med målet att etablera ett nätverk av ultrasnabbladdare i Norden och i framtiden norra Europa.

Vi vill att stärka övergången till en fossilfri fordonsflotta genom att bygga laddinfrastruktur som tillgodoser behoven för morgondagens elfordon. Nima Energy har som mål att vara en ledande laddpunktsoperatör i Norden och stora delar av Europa med huvudfokus på offentlig ultrasnabbladdning för personbilar och tunga fordon.

Våra laddstationer är strategiskt placerade längs trafikflöden intill motorvägar samt i tätortslägen. Vi anser att elbilsladdning ska vara snabb, enkel och pålitlig. Därför etablerar vi laddstationer med flera laddstationer med ultrasnabba laddare där vi lägger stor vikt vid användarvänlighet och en problemfri laddningsupplevelse.

Att köra ett elfordon idag är lika bekvämt som att köra med fossilt bränsle – även om det inte alltid är bilden. Vi vill visa att det är så.

Marcus Landelin
Marcus LandelinVD
Grundare av Nima Energy AB

Vår historia

2020

Nima Energy grundades av Marcus, Niklas, Peter och Linus med tron ​​att ultrasnabb laddningsinfrastruktur kommer att vara nyckeln till elfordonsrevolutionen.

2022

Nima Energy ingår samarbete med den nordiska fondförvaltaren Niam Infra. Som en del av partnerskapet går Niam Infra in som 15 % ägare i Nima Energy och en ambition att finansiera upp till 50 MEUR av Nima Energys utbyggnadsplan.

2022

Nima Energy går in på den norska marknaden – den ledande elfordonsmarknaden i världen.

2023

Nima Energy startar bygget av sina fyra första laddstationer, med totalt 34 laddpunkter, fördelade på de tre orterna Munkedal, Skillingaryd, Kristianstad Vä och Tindered. De tre första i Munkedal, Skillingaryd och Kristianstad Vä öppnar under december månad.

Bygget av de två första stationerna inne i centrala Stockholm på Wennerbergsgatan och på Dag Hammarskjölds Väg påbörjas precis innan årsskiftet.

2024

Nima Energy utökar sin verksamhet till den finska marknaden – och har därmed verksamhet i tre av de nordiska länder.

2024

Nima öppnar i mars sina första city-laddstationer, på Dag Hammarskjölds Väg och Wennerbergsgatan med vardera 8 respektive 4 laddpunkter á 300 kW.

Idag

Nima är på en stark tillväxtresa med målet att etablera upp till 1250 ultrasnabba laddningspunkter i Norden och utanför till slutet av 2026. Teamet växer, våra sajter rullas ut kontinuerligt och vi expanderar ständigt till nya platser och geografiska marknader.

Byggnationer pågår bland annat i Åmål och Malmö och under våren utökas vår site i Vä i Kristianstad med ytterligare 20 laddpunkter. Och till sommaren ska Nima öppna ytterligare 3 stationer i Stockholm – på Valhallavägen, Gustavslundsvägen och Ringvägen. Nimas total 50 nya laddpunkter i Stockholms innerstad innebär ett betydande bidrag till elektrifieringen av Stockholm.