Kommunstyrelsens ordförande Camilla Palm (M) var med och invigde laddstationen.

Idag öppnar Nima Energy (Nima) sin tredje station för ultrasnabb laddning – i Vä utanför Kristianstad. Med totalt 10 laddpunkter, med en möjlighet att ladda upp till 30 mil på 15 minuter, blir stationen den snabbaste i Skåne. Under två dygn gäller Nimas kampanjpris på 2 kronor per kWh*. Därefter gäller tills vidare priset 4:50 kronor per kWh oavsett om du blippar ditt betalkort, Apple/Samsung Pay, betalar via vår app eller använder AutoCharge.

Torsdagen den 14 december öppnar Nima en station för ultrasnabb laddning av elfordon – i Vä utanför Kristianstad.

Samtliga 10 laddpunkter på stationen har en kapacitet upp till 400 kW och erbjuder därmed möjligheten att ladda upp till 30 mil på 15 minuter. Därmed blir stationen den snabbaste i Skåne. Siten, som byggts med stöd av Energimyndigheten, är konstruerad för tunga fordon men kan även användas av personbilar.
Nimas kampanjpris, 2 kronor per kWh, gäller under två dygn. Därefter gäller tills vidare priset 4:50 kronor per kWh oavsett om du blippar ditt betalkort direkt på läsaren på laddaren, använder Apple/Samsung/Google Pay, betalar via vår app eller använder AutoCharge.

– Det känns bra att öppna vår tredje station i Sverige, och vår första i Skåne, för ultrasnabb laddning och göra det i Vä utanför Kristianstad. Tack vare den här stationen tar vi ännu ett steg i vår satsning på Sveriges snabbaste, enklaste och därmed mest prisvärda laddnätverk, säger Marcus Landelin, VD på Nima Energy.

De 10 laddpunkterna i Vä ingår i de 150 ultrasnabba laddpunkter som Nima just nu bygger från Skåne till Stockholm. I Kristianstad planeras ytterligare 20 laddpunkter tas i bruk till sommaren 2024. Totalt planerar Nima att bygga 1250 laddpunkter i Norden till slutet av 2026.

Nimas avsikt är att över tid hålla ett konkurrenskraftigt pris, som kommer att justeras baserat på större förändringar i våra kostnader som till exempel hur elpriset utvecklas.

Den totala kapaciteten per laddpunkt varierar baserat på laddstationens och laddarens beläggning då lastbalansering tillämpas.

 

 

*Nimas kampanjpris på 2 kronor per kWh gäller under två dygn från och med klockan 10:00 den 14 december.

 

Om Nima Energy
Nima utvecklar, bygger och driver stationer för ultrasnabbladdning av personbilar och kommersiella fordon. Nima grundades 2020 och har sitt säte i Malmö i Sverige. Bolaget är ägt av dess grundare tillsammans med Niam via sin infrastrukturfond Niam Infra Fund, som i maj 2022 annonserades som en minoritetsägare i Nima och tillika finansiär för bolagets framtida uppskalning och byggnation av laddstationer. Nimas mål är att bli en av de ledande laddoperatörerna för ultrasnabbladdning i Norden, och i förlängningen norra Europa.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Hennius, Director Communications & PR Nima Energy AB
Kontaktuppgifter: Tel: +46 76 009 48 35, email: mattias.hennius@nima-energy.com