Max Ackermann är projektledare för den station för ultrasnabb laddning som Nima håller på att bygga i Malmö på Sallerupsvägen intill Inre Ringvägen.

Nima Energy (Nima) har nu startat bygget av sin första station för ultrasnabb laddning i Malmö på Sallerupsvägen intill Inre Ringvägen. Med sina totalt 20 laddpunkter blir detta kommunens största station för ultrasnabb 400 kW-laddning med möjlighet att ladda upp till 30 mil på omkring 15 minuter.

Nima har nu startat bygget av sin första station för ultrasnabb laddning* av elfordon i Malmö på Sallerupsvägen vid Inre Ringvägen.

Totalt bygger Nima 20 laddpunkter med en kapacitet upp till 400 kW och erbjuder därmed möjligheten att ladda upp till 30 mil på omkring 15 minuter. Stationen, som beräknas vara klar till sommaren, blir därmed Malmös största laddstation för 400 kW ultrasnabb laddning.

Med sina 20 laddpunkter fördubblar Nima antalet ultrasnabba laddare i Malmö. Dessutom börjar Nima till sommaren bygga ytterligare 20 ultrasnabba laddpunkter på Topplocksgatan på Toftanäs och kommer under året därmed kunna erbjuda Malmös största laddnät för ultrasnabb laddning.

– Publik ultrasnabb laddning på bra lägen och till ett konkurrenskraftigt pris är extra viktigt för elbilsägare utan tillgång till nattladdning och för kommersiella transporter som taxi, säger Marcus Landelin, VD på Nima Energy.

Förutom snabbt, ska det även vara enkelt att ladda hos Nima. Du kan alltid blippa ditt betalkort eller Apple/Samsung/Google Pay direkt på en kortläsare på laddaren. Du kan även betala via Nimas app där du även kan registrera autocharge – då behöver du inte ens blippa ditt kort utan laddningen startar automatiskt när laddhandsken ansluts till bilen. Oavsett betalsätt är priset tills vidare 4:50 kronor per kWh.

– Det känns bra att vi nu börjat bygga vår första station för ultrasnabb laddning i Malmö. Tack vare stationen kan vi snart erbjuda alla som kör elbil i och runt staden en snabb och enkel laddning till ett bra pris, säger Marcus Landelin.

Nimas ultrasnabba nätverk växer
Totalt har Nima fem stationer med totalt 34 laddpunkter för ultrasnabb laddning och bygger just nu ytterligare sju stationer – varav två i Malmö – med totalt 150 ultrasnabba laddpunkter från Skåne till Stockholm som mål. Nima planerar att bygga hela 1250 laddpunkter i Norden till slutet av 2026.

Stationen delfinansieras av Naturvårdsverket via Klimatklivet.

*Nimas definition av ultrasnabb laddning är laddare med en effekt på minst 300 kW.

Om Nima Energy
Nima utvecklar, bygger och driver stationer för ultrasnabbladdning av personbilar och kommersiella fordon. Nima grundades 2020 och har sitt säte i Malmö i Sverige. Bolaget ägs av grundarna tillsammans med Niam via sin infrastrukturfond Niam Infra Fund, som i maj 2022 annonserades som en minoritetsägare i Nima och tillika finansiär för bolagets framtida uppskalning och byggnation av laddstationer. Nimas mål är att bli en av de ledande laddoperatörerna för ultrasnabbladdning i Norden, och i förlängningen norra Europa.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Hennius, Director Communications & PR Nima Energy AB
Kontaktuppgifter: Tel: +46 76 009 48 35, email: mattias.hennius@nima-energy.com