Nima har nu öppnat sin första station för ultrasnabb laddning* av elfordon i Malmö vid Sallerupsvägen intill Inre Ringvägen. Totalt öppnar Nima 20 laddpunkter med en kapacitet upp till 400 kW och erbjuder därmed möjligheten att ladda upp till 30 mil på omkring 15 minuter.

Idag inviger Nima Energy (Nima) sin första station för ultrasnabb laddning i Malmö vid Sallerupsvägen intill Inre Ringvägen. Med sina totalt 20 laddpunkter blir detta kommunens största station för ultrasnabb 400 kW-laddning med möjlighet att ladda upp till 30 mil på omkring 15 minuter.

Nima har nu öppnat sin första station för ultrasnabb laddning* av elfordon i Malmö vid Sallerupsvägen intill Inre Ringvägen. Totalt öppnar Nima 20 laddpunkter med en kapacitet upp till 400 kW och erbjuder därmed möjligheten att ladda upp till 30 mil på omkring 15 minuter. Stationen blir samtidigt Malmös största laddstation för 400 kW ultrasnabb laddning.

Med sina 20 laddpunkter fördubblar Nima samtidigt antalet ultrasnabba laddare i Malmö. Dessutom börjar Nima i sommar bygga ytterligare 20 ultrasnabba laddpunkter på Topplocksgatan på Toftanäs och erbjuder då Malmös största laddnät för ultrasnabb laddning.

– Det känns fantastiskt att få öppna vår första station för ultrasnabb laddning i Malmö. Därmed erbjuder vi nu publik ultrasnabb laddning på centralt läge till ett lågt pris – vilket är extra viktigt för elbilsägare utan tillgång till nattladdning och för kommersiella transporter som taxi, säger Marcus Landelin, VD på Nima Energy.

Förutom snabbt, ska det vara enkelt att ladda hos Nima. Du kan alltid blippa ditt betalkort direkt på en kortläsare på laddaren. Du kan även betala via Nimas app där du även kan registrera autocharge – då behöver du inte ens blippa ditt kort utan laddningen startar automatiskt när laddaren ansluts till bilen. Oavsett betalsätt är priset 4:50 kronor per kWh.

– Vi ser ett stort engagemang bland både Malmöbor och företagare att fasa ut bensin- och dieselbilar i stan och bidra till att uppnå våra högt ställda klimatmål. Med fler och snabbare möjligheter att ladda fordon underlättas det här ytterligare. Satsningen är ett viktigt steg mot en stad med friskare luft och mindre buller, säger Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden i Malmö stad.

Nimas ultrasnabba nätverk växer
Totalt har Nima sju stationer med totalt 84 laddpunkter för ultrasnabb laddning och bygger just nu ytterligare stationer i bland annat Stockholm och Malmö – med totalt 150 ultrasnabba laddpunkter från Skåne till Stockholm som mål. Nima planerar att bygga hela 1250 laddpunkter i Norden till slutet av 2026.
Stationen i Malmö har delfinansierats av Naturvårdsverket via Klimatklivet.
*Nimas definition av ultrasnabb laddning är laddare med en effekt på minst 300 kW.

Om Nima Energy
Nima utvecklar, bygger och driver stationer för ultrasnabbladdning av personbilar och kommersiella fordon. Nima grundades 2020 och har sitt säte i Malmö i Sverige. Bolaget ägs av grundarna tillsammans med Niam via sin infrastrukturfond Niam Infra Fund, som i maj 2022 annonserades som en minoritetsägare i Nima och tillika finansiär för bolagets framtida uppskalning och byggnation av laddstationer. Nimas mål är att bli en av de ledande laddoperatörerna för ultrasnabbladdning i Norden, och i förlängningen norra Europa.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Hennius, Director Communications & PR Nima Energy AB

Kontaktuppgifter: Tel: +46 76 009 48 35, email: mattias.hennius@nima-energy.com