I december förra året öppnade Nima 6 ultrasnabba laddpunkter längs E22an i Vä utanför Kristianstad. Nu har Nima byggt ytterligare 20 laddpunkter och erbjuder därmed totalt 26 ultrasnabba laddpunkter på siten.

Idag, torsdagen den 23 maj, öppnar Nima Sveriges mest kraftfulla laddstation för elbilar – och det i Vä utanför Kristianstad. Detta är ett resultat av att Nima byggt ut sin befintliga station så att det finns 26 ultrasnabba laddpunkter – samtliga med en kapacitet på upp till 400 kW. Ingen annan station i Sverige erbjuder lika många laddpunker med en så hög effekt.

I december förra året öppnade Nima 6 ultrasnabba laddpunkter längs E22an i Vä utanför Kristianstad. Nu har Nima byggt ytterligare 20 laddpunkter och erbjuder därmed totalt 26 ultrasnabba laddpunkter – alla med en kapacitet på upp till 400 kW. Något som ger möjlighet att ladda upp till 300 km på cirka 15 minuter. Ingen annan station i Sverige erbjuder lika många laddpunker med en så hög effekt.

– Det känns spännande att få bjuda in landets alla elbilsbilister till Sveriges mest kraftfulla laddstation. Placeringen intill E22an i Vä passar både de som bor i och kring Kristianstad och de som passerar på motorvägen, säger Max Ackerman, projektledare på Nima.

Förutom snabbt, ska det även vara enkelt att ladda hos Nima. Du kan alltid blippa ditt betalkort eller Apple/Samsung/Google Pay direkt på en kortläsare på laddaren. Du kan även betala via Nimas app där du också kan registrera autocharge – då behöver du inte ens blippa ditt kort utan laddningen startar automatiskt när laddaren ansluts till bilen.

Oavsett betalsätt är priset 4:50 kronor per kWh.

Nimas laddstation i Vä utanför Kristianstad är inte bara Sveriges mes kraftfulla, men även Europas största HYC 400 Alpitronic-site. Förmodligen är siten därmed Europas största 400 kW-site.

Stationen i Vä utanför Kristianstad är konstruerad för såväl tunga fordon som för personbilar.

Om Nima Energy
Nima utvecklar, bygger och driver stationer för ultrasnabbladdning av personbilar och kommersiella fordon. Nima grundades 2020 och har sitt säte i Malmö i Sverige. Bolaget ägs av grundarna tillsammans med Niam via sin infrastrukturfond Niam Infra Fund, som i maj 2022 annonserades som en minoritetsägare i Nima och tillika finansiär för bolagets framtida uppskalning och byggnation av laddstationer. Nimas mål är att bli en av de ledande laddoperatörerna för ultrasnabbladdning i Norden, och i förlängningen norra Europa.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Hennius, Director Communications & PR Nima Energy AB
Kontaktuppgifter: Tel: +46 76 009 48 35, email: mattias.hennius@nima-energy.com