Morris Packer, Nima, med Ylva Morén, kommundirektör i Munkedal och Mikael Pettersson, Brandt Lastvagnar.

Idag öppnar Nima Energy (Nima) sin andra station för ultrasnabb laddning – vid Håby i Munkedals kommun. De 8 laddpunkterna, med en möjlighet att ladda upp till 30 mil på 15 minuter, blir därmed de snabbaste i Bohuslän. Under två dygn gäller Nimas kampanjpris på 2 kronor per kWh*. Därefter tills vidare priset 4:50 kronor per kWh oavsett om du blippar ditt betalkort, Apple/Samsung Pay, betalar via vår app eller använder AutoCharge.

Tisdagen den 12 december öppnar Nima en station för ultrasnabb laddning av elfordon – i bohuslänska Håby vid E6:an i Munkedal kommun.

Samtliga 8 laddpunkter på stationen har en kapacitet på upp till 400 kW och erbjuder därmed möjligheten att ladda upp till 30 mil på 15 minuter. Därmed blir laddpunkterna de snabbaste i Bohuslän. Siten, som byggts med stöd av Energimyndigheten, är konstruerad för tunga fordon men kan även användas av personbilar. 

Nimas kampanjpris, 2 kronor per kWh, gäller under två dygn. Därefter gäller tills vidare priset 4:50 kronor per kWh oavsett om du blippar ditt betalkort direkt på läsaren på laddaren, använder Apple/Samsung/Google Pay, betalar via vår app eller använder AutoCharge.

– Det känns bra att nu kunna öppna vår andra station för ultrasnabb laddning och få göra det i Bohuslän och i Munkedal kommun. Tack vare stationen här tar vi ännu ett steg i vår satsning på Sveriges snabbaste, enklaste och därmed mest prisvärda laddnätverk, säger Marcus Landelin, VD på Nima Energy.

De 8 laddpunkterna i Munkedal ingår i de 150 ultrasnabba laddpunkter som Nima just nu bygger från Skåne till Stockholm. Totalt planerar Nima att bygga 1250 laddpunkter i Norden till slutet av 2026.

Nimas avsikt är att över tid hålla ett konkurrenskraftigt pris, som kommer att justeras baserat på större förändringar i våra kostnader som till exempel hur elpriset utvecklas.

Den totala kapaciteten per laddpunkt varierar baserat på laddstationens och laddarens beläggning då lastbalansering tillämpas.

*Nimas kampanjpris på 2 kronor per kWh gäller under två dygn från och med klockan 10:00 den 12 december.

Om Nima Energy
Nima utvecklar, bygger och driver stationer för ultrasnabbladdning av personbilar och kommersiella fordon. Nima grundades 2020 och har sitt säte i Malmö i Sverige. Bolaget är ägt av dess grundare tillsammans med Niam via sin infrastrukturfond Niam Infra Fund, som i maj 2022 annonserades som en minoritetsägare i Nima och tillika finansiär för bolagets framtida uppskalning och byggnation av laddstationer. Nimas mål är att bli en av de ledande laddoperatörerna för ultrasnabbladdning i Norden, och i förlängningen norra Europa.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Hennius, Director Communications & PR Nima Energy AB
Kontaktuppgifter: Tel: +46 76 009 48 35, email: mattias.hennius@nima-energy.com